Ida Jantje

identificatie
naamIda Jantje
RVEN nr1359
visserijnummer
zeilnummer
te boek gesteld971 545 B Gron 1927
typeGroninger steilsteven
categorievrachtschip
vaartuig
lengte25.35
breedte5.0
diepgang0.67
kruiphoogte
tonnage 4
materiaal rompijzer
materiaal romp (spec.)staal
bouwwijze rompgeklonken
voortstuwing (oorspr.)motor
masthoogte
soort tuig
materiaal zeil
oppervlakte zeil
bouwjaar vaartuig1927
bouwperiode1920-1930
werfgegevens
werfFikkers - Foxhol
werfnaam
plaats, provincie werfFoxhol, Gr
werf bijzonderhedenDe scheepswerf van Theodorus Johannes Fikkers ontstond in het laatste kwart van de volgende eeuw in Muntendam. Vlak voor de tweede wereldoorlog vestigde de werf zich als Scheepsbouwbedrijf v/h Th.J. Fikkers te Foxhol. De sluiting van deze werf vond plaats op het eind van de jaren zestig. Huidige eigenaar van werf "Fikkers" in Foxhol is "Lodewijck Geveke (L.G.), directeur van LG is de heer van Dijk. In 1996 is de stichting traditionele Scheepswerf Foxhol i.o. een actie gestart om de werf als museumwerf te gaan exploiteren.
historie vaartuig
vorige namen
1927 tot: 1935 Berendiena
1935 tot: 1967 Ida
1967 tot: 1978 Jantje
1985 tot: Heden Ida Jantje
historie vaartuig
Het uiterlijk van het schip is nauwelijks veranderd. Er bevinden zich erg originele zeldzame sleephaken op het voor-dek. Ogen van een koproer op de voorsteven (gelast) de den is niet verhoogd en origineel. Buitenzijde roef vrijwel au-thentiek. Het mastdek en de mastkoker zijn op de oude plek weer aangebracht. De bolderkasten zijn geklonken en origineel aanwezig. Het interieur van de roef is grotendeels authentiek.
In 1939 is er een meting geweest waarbij het tonnage terugliep van 111.106 naar 107.439 ton waarschijnlijk is toen de roef geklonken verlengt, waarbij er ruimte is gemaakt voor de woning voor de inbouw van een motor. Deze roef staat er nog steeds op, en ook de geklonken gemaakte machinekamer is nog aanwezig, echter met een andere motor.
De hermeting is geweest bij scheepswerf van Diepen in Waterhuizen alwaar waarschijnlijk deze verbouwing en plaat-sing van de motor heeft plaatsgevonden.
In de vrachtvaart heeft het schip uitsluitend Groninger eigenaren gehad en het schip is in Groningen gebouwd.
Op dit moment heeft het schip een ligplaats in Groningen wederom met een Groninger bewoner.
oorspronkelijk vaargebiedGroningen e.o.
oorspronkelijk gebruikvrachtvaart
funktie wijziging(en)van zeilschip naar motorschip
oorspronkelijk uiterlijklichtluiken in de luikenkap, 3 patrijspoorten/ en een ingang naar het ruim door de luikenkap; van zeilschip omgebouwd tot motorschip waarbij de roef (geklonken) is ver-lengt t.b.v. plaatsen machinekamer.
historie interieurdeels (in de roef)
jaar uitgebruikname1978
huidig gebruikbedrijfsmatig / bewoning
V
Z
A
H