Twee Gezusters

identificatie
naamTwee Gezusters
RVEN nr2798
visserijnummer
zeilnummer
te boek gesteld L952N
typeskûtsje
categorievrachtschip
vaartuig
lengte15.91
breedte3.61
diepgang0.5
kruiphoogte1.2
tonnage37 4
materiaal rompijzer
materiaal romp (spec.)staal
bouwwijze rompgeklonken
voortstuwing (oorspr.)zeil
masthoogte15.5
soort tuiggaffeltuig
materiaal zeildralon
oppervlakte zeil100.0
bouwjaar vaartuig1905
bouwperiode1900-1910
werfgegevens
werfDraaisma Franeker
werfnaamWelgelegen
plaats, provincie werfFraneker, Fr
werf bijzonderhedenTussen 1830 en 1840 werd de werf opgericht door Douwe van der Zee. Zijn dochter Jetske trouwde met Klaas Draaisma die hem tussen 1866 en 1870 opvolgde op de werf op het Vliet. In 1874 stierf Klaas en zijn zoon Johannes nam het bedrijf over. Achtereenvolgens werd het bedrijf gedreven door Klaas, de zoon van Johannes; Johannes, de zoon van Klaas; Klaas en Jetze, zoons van Johannes. Tot 1900 werden houten schepen gebouwd, daarna werd overgegaan op staalbouw. In de veertiger jaren werd vrijwel geen nieuwbouw meer gedaan. De dwarshelling werd in 1920 gebouwd. Daarvoor was er op de kop van het schiereiland een kleinere helling. Het archief van de scheepswerf Draaisma bevindt zich in het rijksarchief te Leeuwarden Scheepswerf "Welgelegen" van K. Draaisma te Franeker
historie vaartuig
vorige namen
1929 - ????; Oeral Thûs
1905 - 1929; Twee Gezusters
historie vaartuig
Eigenaar heeft het schip ook bij de Stichting Foar de Neiteam aangemeld en via hun de werf van aanbouw gevonden. Originele bouwtekening in Fries scheepvaart Museum onder nr. T-578.
Het begin. Na jaren van een wilde hobby (motorracen) had ik mijn vrouw beloofd  bij de komst van ons eerste kind te stoppen, dat deed ik maar wat dan met de vrije tijd? De eerste liefde "bootjes" kwam weer boven, dus zoeken.
Mijn zuster had 'n tjalk van ca 1880, 100 ton in de Amstel voor de Stopera (hij ligt er nog), zij zei, je hebt ook kleine tjalken hoor, dat vond ik mooi dus zoeken (met geen kennis en weinig geld op zak).
Op 8 november 1972 tjalk gekocht van Harry Smit en Rooie Gerrit (Portengen) in Muiden. Aarde donker dus kon je alles goed zien! Blind van de mooie lijnen. En blind voor het werk.
Vele jaren later, als ik Gerrit bij de Muider hard zeil wedstrijden tegen kwam, zei hij altijd "als je alles van te voren weet begin je nergens aan", en dat was waar. Hij was net gehellingd bij Brouwer Zaandam en van een nieuwe motor voorzien. "Dat doe je niet met 'n slecht schip" zei Gerrit.
Het schip was voorzien van 'n betonnen vloer! "Visserij voorschrift" zei Gerrit. Dit was tevens mooie ballast.
Een kennis van mij zou de vloer vlakken en bracht er ca 4cm specie op, glad was ie. Maar ik vond het schip meer een type duikboot worden. Dit zinde mij totaal niet. Dit moest anders en wat ik in de kop heb .. Sterrenbeeld ram (m'n vrouw zegt, P. vergeten). 7 winters gewerkt (zomers varen) 11 ton beton op de hand verwijderd. Nu was het weer 'n echt schip. De rest van het werk zal ik jullie besparen.
Toen we hem kochten zei Gerrit dat hij de Jonge Jan heten, nou dat bleef zo. 
Enige jaren later stapte mijn beste vriend en maat Frank Lansen bij ons in de zaak binnen (ik kon hem toen nog niet) en vroeg of het schip op de hiswa voor de Vereniging Zeil Bedrijfsvaartuig mocht liggen. Dat mocht, wij waren ook lid!
Aan boord waren toen Yvonne Zegers en Fred Schimmel voor de vereniging. Fred zei tegen mij "dit is 'n Groninger tjalk" was ik zei dat dit gek was, maar wilde het zeker weten. Gegevens opvragen dus dit zijn ze: 18 ????? 1976, bouwjaar 1905, naam Twee Gezusters, Eigenaar Wouter de Roos Minnitsga, gemeten in 1906 no L952. Verkocht op 30 jini 1938 aan A. Koenen te Sneek, nieuwe meting G4908N, Hypno 83BSneek. Hierna zijn wij het spoor bijster. Werf is Draaisma Franeker. 

P.s. we kregen 2 dochters dus de oude naam gauw terug.
oorspronkelijk vaargebiedNederland
oorspronkelijk gebruikvrachtvaart
funktie wijziging(en)Schijnt in visserij in Den Oever geweest te zijn tot ca. 1970.
oorspronkelijk uiterlijk
historie interieurnee; deels wel weer in stijl ingeri
jaar uitgebruikname1950
huidig gebruikpleziervaart
V
Z
A