Tonijn

identificatie
naamTonijn
RVEN nr3190
visserijnummer
zeilnummer
te boek gesteld
typemotorsleepboot
categoriesleepboot
vaartuig
lengte21.75
breedte5.5
diepgang2.5
kruiphoogte
tonnage 4
materiaal rompijzer
materiaal romp (spec.)staal
bouwwijze rompgelast
voortstuwing (oorspr.)motor
masthoogte
soort tuig
materiaal zeil
oppervlakte zeil
bouwjaar vaartuig1958
bouwperiode1950-1960
werfgegevens
werfZorg en Vlijt (De Haas) Maassluis
werfnaamZorg en Vlijt
plaats, provincie werfMaassluis, ZH
werf bijzonderhedenH de Haas (Govert) is in 1879 met zijn broer P. de Haas begonnen met het repareren van kleine scheepjes en bootjes voor de visserij op een open vlakte achter het kerkgebouw in Maassluis. Al snel was er behoefte aan een helling en in 1884 kwam er een tweede helling waarop ook schepen van de grote visserij gehellingd konden worden. In 1895 werd een derde helling aangelegd. Veel kotters uit Frankrijk en Engeland werden aangekocht en verbouwd voor de haringvisserij. In 1899 overleed H. de Haas en in 1921 trok P. de Haas zich terug. De opvolgers zetten het bedrijf om in een scheepswerf met machinefabriek waar vissersschepen, sleepboten en motorvaartuigen werden gebouwd. Thans: De Haas Maassluis BV Bron: Blendle: Een reeds jaren verlaten scheepswerf op het Schanseiland in Maassluis wordt opnieuw in gebruik genomen. De Stichting Historische Scheepswerf Zorg en Vlijt heeft daar afspraken over gemaakt met scheepswerf De Hoop in Schiedam. Zorg en Vlijt wordt onder begeleiding van De Hoop een leer-werkproject voor jongeren die een opleiding volgen in de scheepsbouw. Mogelijk gaat de werf ook emplooi bieden aan moeilijk bemiddelbare werklozen. Zorg en Vlijt, gesticht in 1879, bouwde oorspronkelijk schepen voor de Maassluisse vissersvloot, een bedrijfstak die na de Tweede Wereldoorlog uit Maassluis verdween. De heropende werf gaat zich specialiseren in reparaties en onderhoud aan kleine schepen. Volgens initiatiefnemer Frank Baart, tevens voorzitter van de stichting, zijn de hellingen nog in prima conditie. „Er moeten alleen wat voorzieningen worden bijgebouwd, zoals een hal en sanitaire ruimtes.” Voor de bekostiging van het project heeft de stichting sociale en culturele fondsen benaderd. Baart rekent verder op een niet nader genoemde sponsor en op medewerking van de nabijgelegen scheepswerf De Haas. Een voorvader van de huidige directeur Govert de Haas was in het verleden ook eigenaar van Zorg en Vlijt. Actieve ondersteuning door De Haas kan inspirerend werken, denkt Baart: „Het is natuurlijk bijzonder motiverend voor de leerlingen als ze uitkijken op het bedrijf waar ze later mogelijk een vaste baan krijgen.” Volgens Frank Baart heeft Maassluis jarenlang kansen laten liggen door de binnenhavens niet open te stellen voor de pleziervaart. Hij wist het gemeentebestuur ertoe te bewegen in de wateren rond het Schanseiland ligplaatsen te creëren voor zeil- en motorjachten. De eerste passantensteiger voor 21 schepen achter de Grote Kerk, wordt in april in gebruik genomen. Later worden voor de pleziervaart ook steigers aangelegd in de Geerkade.
historie vaartuig
vorige namen
1972 - 1981 : Deurlo
1981 - 2013 : Eerland 28
historie vaartuig
Een oude bekende is terug naar haar geboorteplaats en wel de sleepboot Tonijn, een kustsleper die in 1958 als bouwnummer 105 door scheepswerf De Haas aan W.A. van den Tak’s bergingsbedrijf werd opgeleverd. Deze sleep-boot heeft een lengte van 21,75 meter en heeft de laatste jaren als Eerland 28 in het Rotterdamse havengebied gewerkt. Kenmerkend voor het scheepje is bovendien de enorme bergingspomp die in het vaartuig is geïnstalleerd.

Bij talloze bergingsklussen heeft de Tonijn in haar bijna 60-jarige carrière geassisteerd, niet in de laatste plaats in 2004, bij het zinken van de zeesleper Elbe. In Maassluis wordt de Tonijn weer teruggebracht in haar originele staat zoals zij scheepswerf De Haas in 1958 verliet.

Levensloop:
• 1958 Gebouwd als nummer 105 door scheepswerf De Haas voor W.A. van den Tak’s bergingsbedrijf
• 1972 Overgegaan op Van den Akker Bergings & Transportbedrijf BV in Vlis-singen en kreeg de naam Deruloo
• 1981 Verkocht aan G.J. Eerland & Zn in Rotterdam en kreeg de naam Eerland 28
• 2002 Overgegaan naar Smit Transport Europe BV in Rotterdam
• 2013 Verkocht aan Boskalis Offshore Marine Services BV in Papendrecht
• 2016 Overgenomen door Nostalgische Rotterdamse Slepers BV in Rotter-dam en weer omgedoopt naar Tonijn. In dit jaar kwam ze weer terug naar haar thuishaven Maassluis.
oorspronkelijk vaargebiedNederland
oorspronkelijk gebruikbergingsvaartuig
funktie wijziging(en)
oorspronkelijk uiterlijkStuurhut Vervangen in 1979.
historie interieurja
jaar uitgebruikname2013
huidig gebruikpleziervaart

Z
A