Antonius

identificatie
naamAntonius
RVEN nr527
visserijnummer
zeilnummer
te boek gesteldRN 2449 17-8-1982
typeWestlander
categorievrachtschip
vaartuig
lengte12.72
breedte2.42
diepgang0.3
kruiphoogte1.4
tonnage10 4
materiaal rompijzer
materiaal romp (spec.)staal/ijzer
bouwwijze rompgeklonken
voortstuwing (oorspr.)zeil
masthoogte10.0
soort tuiggaffeltuig
materiaal zeildacron
oppervlakte zeil50.0
bouwjaar vaartuig1904
bouwperiode1900-1910
werfgegevens
werfStraaten, N van - Loosduinen
werfnaam
plaats, provincie werfLoosduinen, ZH
werf bijzonderhedenScheepsmakerij van Straaten was destijds gevestigd nabij de Loosduinse brug in Den Haag. Vanaf 1925 werden hier Kagenaars gebouwd. In 1927 werd de werf verplaatst naar de Nieuweweg 52 in Loosduinen, richting Poeldijk (nu recreatiegebied Kraijenstein).
historie vaartuig
vorige namen
N.v.S. 7
historie vaartuig
527 Antonius Persoon

De ANTONIUS is waarschijnlijk gebouwd in 1904 op de werf van van Straaten in Loosduinen. In het voorluikspant staat namelijk ingehakt "NVS 7". Waarschijnlijk als verhuurschuit want van Straaten was een zgn. schuitenverhuurder. Theo Vis heeft volgens zijn eigen zeggen de schuit nog eens gehuurd en er deuk ingevaren die wij ook nog in het casco konden vinden. Waarschijnlijk is de NVS 7 later gestolen daar van Straaten later een jacht heeft gemaakt met die naam. Haar maten zijn 12,74 meter bij 2,45 meter en een holte van 70 cm en een laadvermogen van 10 ton. Familie Persoon heeft haar in 1980 gevonden langs de Rotte en daar van een Jachthaven gekocht. Zij is toen naar Loosduinen gesleept en onderweg leeggemaakt. Een erg snel en wendbaar schip, wat meestal vooraan vaart in de wedstrijden.
Restauratie:
Na de koop bleek de schuit niet zo heel erg slecht, zodat na een grote schilder en teerbeurt er al weer gauw gevaren kon worden. en met een oud katoenen driekant wordt er veel gezeild. Na enige tijd met een oude mast en zwaarden gevaren te hebben kwamen er al gauw een nieuw roer, zwaarden, mast en giek. En met een oud dracon tuig van een lemmeraak zeilen we alles zoek. Ondertussen zijn roer en zwaarden van afzelia en mast en giek van pitchpine. De romp is in de winter 97/98 helemaal kaalgehaald en waarnodig gerepareerd. De hele scheen is vernieuwd en erop geklonken en de halfronden vernieuwd, ook zijn meteen alle deuken eruit gehaald en slechte rompstukken vervangen. Hierna is het schip in de epoxyteer gezet om verdere roest uit te sluiten. Er is ondertussen ook een nieuw tuig gemaakt door fa. Kool-sails opgekomen, wat ondertussen wel zijn kwaliteit heeft bewezen .
oorspronkelijk vaargebiedWestland
oorspronkelijk gebruikvrachtvaart
funktie wijziging(en)
oorspronkelijk uiterlijkgeen
historie interieurnee
jaar uitgebruikname1979
huidig gebruikpleziervaart
V
Z
A